[DA] Brug af SSH Agent

Hvis du vil gøre dit SSH liv nemmere, kan du bruge en SSH agent så du ikke skal taste kodeord ind hver gang du logger på en server.

SSH Agent kan generere variabler til både bash-shells og c-shell-shells

Bash

Følgende kommando genererer ssh-agent variabler til bash-shells og sætter den ind i din config fil automatisk:

ssh-agent | grep -v echo >> .bashrc

Derefter kan du have en grep i din config og se om variablerne ligger i filen korrekt:

cat .bashrc | grep "SSH_"

Hvis du kører kommandoen til at læse alle ssh-keys (ssh-add -l) du har i din agent nu, kan du se du får "The agent has no identities" tilbage, det er fordi du ikke har tilføjet nogle keys med:

ssh-add /path/to/key

Når du har tilføjet din key og kørt ssh-add -l igen, vil du kunne se en enkel key i din SSH agent: