[DA] Udsendelse af spam fra webhotel

Hvordan kan spammere sende mail fra mit webhotel, og hvordan undgår jeg det? 2. oct 2013

I PHP benytter man normalt mail()-funktionen til udsendelse af mails fra sit webhotel. Ofte vil man benytte værdier fra brugeren i kaldet til denne funktion, of der er i den forbindelse brug for validering af disse værdier. Sørger man for at der ikke er linjeskift i de værdier, der sendes med til mail()-funktionen kan man være nogenlunde sikker på, at det er svært at misbruge den pågældende webside til spam. Det er dog også vigtigt, at brugeren ikke har mulighed for at angive modtageradressen på nogen som helst måde.

Det er desværre ikke muligt at gå ned i alle detaljer omkring problemerne, der er tilstede ved afsendelse af mails fra webhoteller. Hvis man er i tvivl bør man enten undlade at sende mails eller opsøge mere dybdegående læsning om problemstillingen.

Hvad gør pil.dk, når der sendes spam fra mit webhotel? 2. oct 2013

Er de nødvendige forholdsregler ikke taget og spammere benytter webhotellet til at udsende mail igennem, er vi nødsagede til at lukke for muligheden for at sende mail hotellet. Vi sender en mail til den email-adresse, vi har registreret som webmaster for hoteller, hvori vi oplyser om lukningen. Når vi får en tilbagemelding om, at problemet er løst, åbner vi for muligheden for at sende mail igen.

Forholdsregler ved udsendelse af store mængder legitim mail 2. oct 2013

Udsender I store mængder mail regelmæssigt, har vi to simple krav:

• En unik header i mailen, der entydigt identificerer modtageren.
  • En facilitet pil.dk kan benytte i forbindelse med klager, til afmelding af modtagere baseret på den ovenfor nævnte header.

Det sker jævnligt, at vi modtager spam-rapporter, der omhandler mailing lists, der ellers overholder alle kunstens regler mht. dobbelt opt-in o.s.v. Kan vi blot afmelde disse modtagere, er vi tilfredse og I undgår at vi brokker os over jeres lister.