[DA] Opsætning af e-mail

Web:

Mobil:

Desktop:

Information om mail opsætning

Inden du kan bruge dine emailkonti hos pil.dk, skal du sætte din emailklient op med nedenstående oplysninger. Mere detaljeret information om de enkelte mail programmer, kan du finder længere nede på siden.

IMAP/POP3-server (indgående): mail.pil.dk

Brugernavn: Dit brugernavn er identisk med din emailadresse.

Adgangskode: Det password du har fået udleveret i forbindelse med bestillingen af din mail, eller har tildelt dig selv via manager.pil.dk.

SMTP-server (udgående): Brug din internetudbyders SMTP-server. Alternativt kan SMTP tilkøbes hos os, hvortil serveren så mail.pil.dk kan benyttes. Spørg efter ASMTP produktet.

Opsætning af Gmail

Vælg 'Indstillinger'

Vælg 'Tilføj en e-mailkonto'

Indtast e-mailadressen der skal tilføjes.

Importer via POP3

Udfyld POP3 indstillinger så portnummeret er 995 og der altid bruges SSL.

Vælg evt. at opsætte udgående mail

Skriv dit navn

Indsæt ASMTP oplysninger, hvis dette produkt er tilkøbt.

Opsætning af Outlook.com

Vælg 'Forbundne konti'

Vælg 'Andre mailkonti'

Indtast navn, email og password

Vælg 'IMAP/SMTP'

Udfyld nedenstående. Hvis ASMTP er tilkøbt kan vores server bruges til udgående, vælg ellers at bruge outlook.com's servere.

Tillykke!

Opsætning af iOS

Hvis du ikke har sat nogle mailkonti op på din iOS enhed, så åbn 'Mail' appen.

Hvis du allerede har oprettet andre mailkonti, gå da til Indstillinger -> Mail -> Konti -> Tilføj konto

Vælg 'Andre'

Indtast navn, email og adgangskode.

Vælg IMAP og udfyld nedenstående.

Udfyld udgående post med enten din internetudbyders SMTP-server eller vores ASMTP hvis tilkøbt.

Sørg for at E-mail er aktiveret i IMAP

Opsætning af Android

Åbn 'Email' appen

Indtast email adresse

Vælg IMAP

Indtast password

Udfyld indstillingerne som nedenstående

Udfyld udgående med din internetudbyders SMTP-server eller vores ASMTP hvis tilkøbt.

Alt efter sprog kan sikkerhedstype også hedde STARTTLS

Indsæt det du synes

Indtast navn og email

Opsætning af Thunderbird

Indsæt navn, email og password

Klik 'Manual config'

Udfyld nedenstående. Outgoing kan enten være din internetudbyders SMTP-server eller vores ASMTP hvis tilkøbt.

Opsætning af Outlook

Klik på 'Filer' i toppen

Klik på 'Kontoindstillinger'

Klik 'Ny...'

Vælg 'Manuel konfiguration'

Vælg 'Pop eller IMAP'

Udfyld felterne som nedenstående. SMTP skal være din internetudbyders SMTP-server med mindre vores ASMTP er tilkøbt.

Vælge 'Flere indstilling' og gå til fanen 'Avanceret' og udfyld som følgende

Vælg 'Næste' og se at alt virker

Opsætning af Apple Mail

Klik 'Add Account...'

Vælg 'Other Mail Account...'

Udfyld navn, email og password

Udfyld nedenstående. Outgoing mail server skal være din internetudbyders SMTP-server med mindre vores ASMTP produkt er tilkøbt.

Denne vil typisk først fejle så blot klik 'Next' når dette sker.

Sørg for at 'Mail' har adgang til din account.

Vælg 'Preferences'

Vælg mailen i venstre side og så gå ind på fanen 'Advanced' og udfyld port og SSL indstillinger som nedenstående og blot luk vinduet igen og vælg save når den spørger om du vil gemme.

Vælg 'Take all Accounts Online'

Administration af konti

Du kan administrere dine emailkonti via manager.pil.dk.

Her kan du oprette/redigere/slette mail konti og aliaser.

Webmail

Webmail er et browserbaseret mailprogram, som kan anvendes i kombination med et almindeligt mailprogram, fx. Outlook Express. Når en bruger har adgang til at anvende webmail, har denne via en browser direkte adgang til sin mailboks på pil.dk's mailserver, hvilket betyder, at brugeren har mulighed for at modtage og sende mails, uanset hvor i verden brugeren befinder sig, blot denne har internetadgang.

Du finder PIL's webmail på webmail.pil.dk.

Jeg har glemt/mistet mit kodeord

manager.pil.dk kan du nulstille dit kodeord under fanen Mail, derefter vælges Mail Users -> selve brugeren -> Password.

Google Apps

Hvis du ønsker mere plads til din mail, end vi kan tilbyde dig hos pil.dk, anbefaler vi, at man tilmelder sig Google Apps. Vi har derfor lavet denne lille guide til, hvordan man kommer i gang. Før du tilmelder dig, skal du også have adgang til https://manager.pil.dk som zone-administrator, så du kan ændre mx-records for dit domæne. Hvis du er i tvivl, kan du altid kontakte os, så hjælper vi dig.

For at komme i gang, skal du gå ind her http://www.google.com/a/cpanel/domain/new, vælge Administrator, indtaste dit domæne og klikke på knappen nederst.

I trin 2 af oprettelsen, skal Google have lidt oplysninger om dig og evt. dit firma. Du behøver kun at udfylde de felter som er krævet og derefter klikke på knappen nederst.

I sidste trin skal du angive din første mail-konto, som også bliver den konto, som du administrerer dit domæne med. Det er derfor vigtigt, at du indtaster en mail-adresse du bruger og en adgangskode, som du kan huske.

Nu er du oprettet i Google Apps, men inden du kommer i gang, skal du bekræfte dit domæneejerskab og det gør du ved at klikke på linket Bekræft domæneejerskab øverst og vælge metoden "Ret din CNAME-registrering". For at gøre dette skal du logge ind i manager, klikke på Vedligehold DNS zoner -> domæne.tld -> Tilføj record.

I feltet navn, indtaster du strengen fra punkt 2 i Google Apps. Ved type vælger du CNAME. I feltet værdi, indsætter du "google.com." (det er vigtigt, at du afslutter med punktum). Du behøver ikke at ændre noget i TTL eller prioritet. Husk at gemme zonen, når du er færdig.

Når du har oprettet ovenstående record i manager, skal du klikke på knappen Bekræft nederst. Der kan nu gå op til 48 timer inden Google kan bekræfte dit ejerskab, fordi navneserverne verden over lige skal opdatere.

Nu skal du så aktivere E-mail i Google Apps og det gør du ved at klikke på linket Aktiver e-mail i højre kolonne under E-mail. Når du har klikket på linket, kommer du frem til en side der forklarer, hvordan du skal sætte dit domæne op i manager. Du skal tilføje 5 mx-records og det gøres på næsten samme måde, som da du satte CNAME recorden op til bekræftelse af ejerskab.

Har du allerede oprettet og bruger mail-adresser via pil.dk, skal du oprette de samme adresser hos Google, inden du ændrer dine mx-records.

Der er dog at par ting, som er anderledes, men følg nedenstående trin, så burde det virke:

• I feltet record skriver du @
  • TTL lader du være uændret
  • Type sætter du til mx
  • Prioritet sætter du som google foreskriver i deres vejledning
  • Værdi sætter du også som google foreskriver i deres vejledning

Dette gentager du så for alle 5 mx-records og du er klar. Husk at gemme zonen, når du færdig.