[DA] Spam-filter

Træn spam-filter

PIL benytter et dynamisk spam-filter til at sortere mails fra som er/kan være spam. Dette filter er selvfølgelig ikke 100% fejlfri, i den forstand at det nogen gange godt kan forvikle en legitim email som værende spam, fordi den indeholder faktorer der kan misfortolkes. Dette kaldes for en 'false-positive'.

For at 'træne' spam-filteret, skal man blot flytte en mail fra sin indbakke over i spam-mappen, dette går selvfølgelig begge veje, dvs. hvis man oplever en legitim email i spam-mappen, så flyttes den naturligvis over fra spam-mappen til indbakken. Denne 'træning' kan udføres i ens mail-klient (Outlook/ThunderBird/AppleMail mv.) eller via PIL's webmail.

Spam-filteret er individuelt, dvs. at når man 'træner' spam-filteret, så gælder det kun for den pågældende mail-konto som man er logget ind på.

Ydermere kan man også ændre på hvor 'hård' eller 'blød' spam-filteret skal agere. Dette gøres ved at logge ind på webmail.pil.dk og klikker på tandhjulet nederest til venstre.

Klik derefter på 'Filters' og 'Spam (Move to "Spam")'.

Antallet af * (stjerner) beskriver hvor 'hård' eller 'blød' spam-filteret skal være. Så hvis man eksempelvis oplever at mange af en emails falder i spam-mappen, så kan man justere på spam-filteret, ved at fjerne en stjerne og se om det bliver bedre. Hvis det ikke bliver bedre, så fjerne en stjerne mere... osv. Når man har valgt antal stjerne, klikker man på "Done" for at gemme ændringen.

Det skal lige bemærkes at under 'Filters' er der mulighed for selv at lave regler, som køre igennem dette filter.