[DA] SSH for Windows (PuTTY)

Windows 10 bruger, klik på mig!

Generering af ssh-nøgle til brug med PuTTY

Start med at hente "puttygen.exe" og "putty.exe" fra http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html.

Når du starter puttygen.exe ser du følgende billede:

Vælg "SSH-2 RSA" og tryk "Generate". Du ser nu følgende:

Bevæg musen rundt over det blanke område, indtil status-indikatoren når helt hen til højre.

Når nøglen er genereret, ser billedet således ud:

Teksten foroven i feltet med teksten "Public key for pasting into OpenSSH authorized_keys2 file" skal du sende til os for at vi kan give dig adgang til vores server. Tryk herefter på "Save private key" for at gemme din private nøgle et sted på harddisken. Det er denne private nøgle, du herefter skal sætte "putty.exe" op til at bruge for at forbinde til vores server.

Brug af PuTTY

Herefter åbnes PuTTY. Så skulle du få følgende billede:

Under "Host Name" skriver du enten navnet eller IP adressen på serveren. SSH skal desuden være markeret som på billedet. Du kan gemme din konfiguration under "Saved Sessions" ved at skrive et navn og klikke på "Save".

Klik herefter på "Connection" under "Category", hvor du får følgende billede:

Under "Auto-login username" kan du skrive dit brugernavn. Så er du fri for at skrive det ved hvert login.

Klik herefter på "Auth" under "SSH" i "Category". Her skal du finde din private key ved at klikke på "browse":

Find din private key i det bibliotek du har den liggende:

Klik på "Open". Vend igen tilbage til "Session" og gem din konfiguration så du har samme opsætning næste gang du åbner PuTTY.

Du logger ind ved at klikke på "Open"

Læs evt. også I seng med SSH.